h1

The day I lost the game…

December 15, 2011

Καθώς σκέφτομαι πως να ξεκινήσω αυτό το post, καταλαβαίνω πως άδικα το ψάχνω. Σήμερα είναι η ημέρα που παραδίνω τα όπλα και σηκώνω τα χέρια ψηλά, καταλαβαίνοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχω όσα θέλω να πετύχω και να βγώ κερδισμένος χωρίς να διαγράψω ορισμένους κανόνες που είχα θέσει ως απαράβατους για τον εαυτό μου.

Κάθε άνθρωπος φαντάζομαι στην πορεία της ζωής του έχει θέσει να ζει με ορισμένους κανόνες. Προσωπικούς του κανόνες. Κανόνες που έχουν σχηματιστεί είτε μέσω εμπειριών, είτε μέσα από συμβουλές φίλων και ούτω καθεξής. Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι κανόνες αυτοί σπανίως βγάζουν νόημα όταν φτάσεις στο σημείο να τους συζητήσεις με κάποιο άλλο άτομο γιατί πολύ απλά είναι περισσότερο βγαλμένοι από αρνητικά και θετικά συναισθήματα που έχουμε βιώσει και όχι από ώριμη λογική και κριτική σκέψη.

Τα τελευταία χρόνια (τα τελευταία 20-25 χρόνια περίπου, δεν παίρνω και όρκο) ομολογώ ό,τι είχα και εγώ ορισμένους κανόνες και οφείλω να αναφέρω έναν ή δύο ώστε να καταλάβετε και εσείς μέσα από παραδείγματα τι ακριβώς εννοώ. Ή μάλλον όχι. Αφού την γραμμή την έχω περάσει, οποιαδήποτε αναφορά στο παρελθόν είναι περιττή. Παρ’όλα αυτά θα αναφέρω 1-2 παραδείγματα τα οποία μπορεί να είναι δικά μου, μπορεί και όχι.

Πρώτος κανόνας θα μπορούσε να ήταν να μην τα φτιάξω ποτέ με κοπέλα που οδηγεί μοτοσυκλέτα. Αυτός ο κανόνας μπορεί να δημιουργήθηκε από μία εμπειρία με γκόμενα που είχα κάποτε στο λύκειο που ήταν μηχανόβια και μετά από αχαλίνωτα βράδια σεξ με παράτησε σαν στιμμένη λεμονόκουπα και εγώ σηκώθηκα και είπα “όλες οι μηχανόβιες το ίδιο είστε”. Εδώ να κάνω 2 παρατηρήσεις: Προσέξτε πόσο ηλίθιος ακούγεται ο κανόνας όταν τον μοιράζεσαι με άλλον. Και όμως! Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν “εντελώς συμπτωματικά” και οι φίλοι σας τον ίδιο κανόνα και παρ’όλο που είναι εντελώς παράλογος να νιώθετε ό,τι ο φίλος σας είναι το μόνο άτομο στον κόσμο που σας καταλαβαίνει μόνο και μόνο επειδή συμφωνεί. Δεν θα αναφερθώ καθόλου τι λογικά σφάλματα και πλάνες έχει αυτός ο κανόνας, κάντε το εσείς.

Άλλος κανόνας θα μπορούσε να ήταν να μην μάθω ποτέ γερμανικά. Να μην πηγαίνω γυμναστήριο. Να μην κάνω ποτέ τίποτα μετά τις 2 το πρωϊ γιατί δεν συμβαίνει ποτέ κάτι καλό. Να πιστεύω στα ζώδια γιατί κάποτε επιβεβαιώθηκε μία έντονη συναισθηματική επιθυμία όταν πρώτα το άκουσα να το λέει ένας “ειδικός” στην τηλεόραση ή το διάβασα σε περιοδικό. Είναι τόσοι πολλοί οι κανόνες που έχουμε που θα χάσουμε το μέτρημα αν καθίσουμε να τους σκεφτούμε!

Πριν κλείσω, 2 πράγματα: Το νέο μου blog είναι το http://nassosdim.wordpress.com στο οποίο θα γράφω χρησιμοποιώντας αγγλικά (ίσως και σε άλλες γλώσσες) αλλά όχι στα ελληνικά και θα μιλάω κυρίως για προγραμματισμό και τεχνολογία. Δεύτερον, δεν υπάρχει περίπτωση να διαγράψουμε τους κανόνες που έχουμε συνειδητά ή υποσυνείδητα βάλει, μπορούμε απλώς να τους αλλάξουμε σε κάτι περισσότερο απτό και λογικό και σας ενθαρρύνω να το προσπαθήσετε. Τρίτον you also have lost the game.

Auf wiedersehen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: